Godelieve Engbersen

Projecten:Water is life

"Het leven als kunstwerk"

Dees is van ons pap

Mar 3, 2014

Vrijdagavond 14 februari 2014, het regent pijpestelen. Omdat ik geen zin heb om door de stromende regen
naar huis te fietsen besluit ik om nog even op mijn werk te blijven. Ik pak de krant, de tijd verstrijkt.
Het wordt 18.45. Ons personeelsrestaurant is allang gesloten,  wanneer  ik snel in het donker in de stromende regen naar mijn fiets in het fietsenhok loop. Zin in boodschappen doen, heb ik nu niet. De friettent is met mijn overgewicht geen optie. Ik twijfel. Dàn bedenk ik me dat ik graag de Bed & Breakfast 'Villa Pastorie' in de Piushaven nog een keer wil bezoeken.
Op  weg naar mijn huis, fiets ik  hier elke dag langs. De lampen in de voorkamer branden, er staat een groot welkomstbord in de voortuin. Het lijkt wel vol. Is er een privéfeestje aan de gang? Via de achterom, val ik binnen in deze prachtige locatie. ‘Is het vanavond voor een privé feestje afgehuurd’. ‘Neen hoor’, antwoord de knappe spaansogige gastvrouw mij. “Het is Valentijn, veel stelletjes hebben vanavond gereserveerd. We hebben een orgineel verrassingsmenu samengesteld’. ‘Ik kom graag alleen eten, is er nog plek?

Aan de grote tafel in de voorkamer is nog wel plek voor mij. Ik pak mijn tijdschrift, in je eentje eten is niet altijd relaxed. Zeker niet tussen allemaal stelletjes in. Snel geef ik mijn ogen de kost. Een prachtig open keuken, mooie kunstwerken, sfeervolle bloemstukken, mooie serre en ook de tuin ligt er al goed bij.
Al snel volgt een heerlijke soep, en een lekkere hoofdmaaltijd voor een goed bedrag. Ik kies: Wat de pot schaft. 
In Villa Pastorie, kom ik nog wat kennissen uit mijn buurt  tegen. Men kijkt me wat ongemakkelijk aan, of ik een enge ziekte heb. ‘Alles goed’? 
Bij het afrekenen praat ik nog even met de gastheer, hij volgt de horecaschool op het ROC en praat enthousiast over deze prachtige plek Villa Pastorie. Ik vraag nog even door over de kunstwerken, de prijs van de hotekkamers  en hoe hij hier zo is komen werken. ‘Dees is van ons pap’! Enthousiast fiets ik snel door naar huis. Villa Pastorie, heb ik  ervaren als een warme gastvrije plek, waar ik zeker nog eens aan zal waaien. Het voelt als thuis.

« Ga terug

 


Godelieve Engbersen, Water is Life,