Godelieve Engbersen

Projecten:Lessons Learned from the Plague

"Het leven als kunstwerk"

Nacht van de Vluchteling - trainen

May 2, 2014

Een paar weken geleden ben ik via de mail benaderd door Ralf Bodelier, directeur van het Wereldpodium,  of ik zou willen meelopen met de Nacht van de Vluchteling. Dit betreft een wandeling in de nacht van 40 km. Voor mij is dat geen dagelijkse kost.
Maar het thema (de oorlog in Syrië) raakt me. Het Wereldpodium en haar team zie ik als bevlogen, deskundige mensen waar ik graag een bijdrage aan lever. Daarnaast weet ik niet of ik deze 40 km wel kan halen. Toch zeg ik 'ja' op deze oproep. 
40 km wandelen is voor mij te ver. Hier moet ik voor trainen. Maar ook hier is aangedacht. Morgen hebben we onze eerste trainingsdag. Geld vragen voor sponsoring vind ik altijd moeilijk. Maar ik zal toch binnenkort eens een mailing
de deur uitdoen. Jaren geleden heb ik met een groep van HLE (Het Langste Eind) me al ingezet voor Vluchtelingenwerk. Wie weet, kan ik hen inspireren om mij en ons team van het Wereldpodium te sponsoren.

Nacht van de Vluchteling
We lopen met een team van het Wereldpodium. Het betreft een sponsorloop van 40 kilometer voor Stichting Vluchteling. In het holst van de nacht wandelen we met zo'n duizend mensen van Rotterdam naar Den Haag.
De opbrengst gaat naar de opvang van vluchtelingen uit Syrië.
De oorlog in Syrië kunnen we niet stoppen.
Maar het opvangen van vluchtelingen is een van de weinige dingen waarmee wij, gewone mensen, op dit moment kunnen helpen. Daarom doen we mee.
We zijn al aan het trainen! 
Wil je mij en ons team sponsoren?
Dat zou geweldig zijn!


Zelf was tijdens mijn periode dat ik als vrijwilliger was bij Theater Zaal 16 een van mijn beste vrienden Zyad Al Alo. Meer dan wekelijks denk ik aan hem en hoe het voor hem moet zijn, dit allemaal mee te maken. Binnenkort ga ik hem weer eens opzoeken om meer achtergrondinformatie te vragen... maar dat Syrië steun nodig heeft, staat buiten kijf. Dat wij hen kunnen helpen, via deze sponsorloop, is een kans. 

http://2014.nachtvandevluchteling.nl/FormSignUpSponsor...

« Ga terug

 


Lessons Learned from the Plague