Godelieve Engbersen

Projecten:Lessons Learned from the Plague

"Genoeg is meer dan teveel"

Links, pak je kans in tijden van Corona

Mar 21, 2020

https://medium.com/@huubbellemakers_21996/groene-en-linkse-politiek-in-tijden-van-corona-7d3494d343cc
via Huub Bellemakers

 

Nee, natuurlijk moet je de bestrijding van de huidige corona-crisis niet onnodig politiek maken. Maar wat daarna komt wel. En dan lonken er gouden tijden voor groene en linkse politiek. Om onze samenleving en onze omgang met de aarde revolutionair anders in te richten.

Het is de dure plicht van de politiek om te zorgen dat we straks niet teruggaan naar business as usual, maar dat we van de gelegenheid gebruik maken de economie natuurvriendelijker in te richten. Dichterbij produceren van voedsel en van gebruiksartikelen (mondkapjes!), minder globale economie, dat is plotsklaps dichterbij na het jarenlange neoliberale TINA-beleid.

De Corona-crisis is een enorme uitdaging, maar ook een enorme kans voor een inclusievere samenleving (corona kijkt niet naar wie je bent), een relaxtere samenleving, een groenere en een andere economie.

 

Hup links, pak die kans.

Ben het eens met Huub Bellemakers. 
Nu - gedurende de crisis - is er geen ruimte om hierover in de politiek een debat te voeren. 
Wèl kunnen we zelf hierover nadenken en onze eigen stappen zetten.
Als flexitariër geeft deze pandemie met het Coronavirus(via dieren aan de mens overgedragen) mij wel de ruimte om mijn eetgewoonten en bestedingspatroon te heroverwegen. 


Hoogste tijd om Vegetariër te worden ?!« Ga terug

 


Lessons Learned from the Plague