Godelieve Engbersen

Projecten:Water is life

"Genoeg is meer dan teveel"

Repair Café groots succes

Jan 29, 2012

Het eerste officiële Repair Café grandioos succes

Het eerste officiële Repair Café Tilburg bij het Huis van de Wereld afgelopen zaterdag 28 januari was een grandioos succes. Maar liefst 75 bezoekers, 40 reparaties waarvan er 25 zijn gelukt en 5 mensen op weg geholpen naar een oplossing.
Het was een geweldig samen zijn van mensen waar volop kennis, inzichten, aandacht, emotie & vooral humor werd gedeeld. Onder het genot van een Koffie, Thee en een broodje werd er volop gerepareerd door de grote groep vrijwilliger.
Catharina, Eugenie, Irma, Hetwig, Banos, Jamal, Jacob, Edwin, Charles en onze nachtburgemeester van Tilburg Godelieve deden ieder op eigen wijze en kracht hun best om alle bezoekers te helpen, ook hadden ze tijd voor een sociaal praatje. De bezoekers jong tot oud waren dik tevreden, iedereen kreeg leuke reacties en vonden dat dit initiatief zeker moet blijven.
De drukst bezochte tafels waren de elektrotafel. Hier zag je hoe kinderen die onder deskundige hulp van Jamal hun spelcomputer gingen repareren maar ook enkele op leeftijd zijnde dames die hun CD en DVD speler, onder begeleiding van Jacob en Banos, onderhanden namen.

Ook de dames aan de naaitafel trokken flink de aandacht. Hier werd naast het herstelwerk ook flink gekeuveld over geheimen uit grootmoedersdoos, weetje, ditjes & datjes maar ook over duurzaamheid en het milieu.
Buiten balanceerde Charles de fietsenmaker als een volleerd jongleur met fietsen. De een na de andere bezoeker kon weer op een veilige fiets zijn pad vervolgen.
Godelieve de nachtburgemeester aan de ontvangsttafel zorgde er voor dat alles in goede banen werd geleid. Dit was ook hard nodig want de razende verslaggevers Hans en John van Spint en Tilburgers.nl waren de hele middag aanwezig om mensen te interviewen.

Paula van Tilburgers.nl inmiddels onze hoffotograaf zorgde ook dat de hele middag creatief en artistiek verantwoord werd vast gelegd op de gevoelige plaat.
Ook hebben zich nog enkele nieuwe vrijwilligers gemeld die graag willen mee repareren.
Kortom een succesvolle middag waar onze doelstelling “Delen is veel meer dan alleen maar helen”. ruimschoots werd gehaald. Heb je nu als bezoeker of aankomend vrijwilliger je kans gemist?
Repair Cafe Tilburg wordt vervolgd op 25 februari & 31 maart in Huis van de Wereld. Er is ook nog een demonstratie bij Kashba op 12 februari en 11 maart in Paradox

Met vriendelijke groet

Ronald Samuels

http://www.mobypicture.com/user/RadioMagnifiQue/view/11878433 
audio frgament - interviews met bezoeker en beheerder van repair cafe

« Ga terug

 


Godelieve Engbersen, Water is Life,