Godelieve Engbersen

Projecten:Lessons Learned from the Plague

"Het leven als kunstwerk"

Alle 013 Goed naar Groningen; 013 meets 050

Jan 8, 2014

Tijdens Europees muziekfestival Noorderslag/Eurosonic vindt in Groningen een speciale 013 showcase plaats.
Op uitnodiging van Chris Garrit, de Nachtburgemeester van Groningen, zullen enkele grote Tilburgse talenten zich daar presenteren in het Concerthuis op donderdag 16 januari. De organisatie is in handen van de Stichting Cultuur 013.
Enkele artiesten van de CD Alle 013 Goed doen mee en ook enkele grote talenten die ongetwijfeld een plekje bemachtigen op de vervolg cd Alle 014 Goed. Het gezelschap wordt in Groningen ontvangen door een oude bekende,  burgemeester Ruud Vreeman.  


De Stichting Cultuur 013 (Eef van Eerdewijk en ex-Nachtburgemeester Godelieve Engbersen, met hulp van muziekscout Frans de Laat) is zeer vereerd en blij met deze samenwerking met Groningen en deze mooie kans voor artiesten om te spelen in het kader van “Freesonic”.

Te bewonderen in het Concerthuis bij deze 013 showcase zijn:

Inlakech
Dit Tilburgse gezelschap rond leadvocaliste Nienke Lohuis maakt adembenemende verstilde muziek uit het hart: puur, breekbaar en emotioneel. Maar als het nodig is kunnen ze ook rocken. De bijzondere muziek van Inlakech was het afgelopen najaar te horen op veel plaatsen in ons land (waaronder het Amsterdamse Concertgebouw) bij de presentatie van de film “De Nieuwe Wildernis”.

Scarlet Stories
Scarlet Stories maakte het afgelopen jaar veel indruk met hun melancholische muziek vol zwarte verhalen, gecombineerd met invloeden uit de progressieve rock en metal. Een half jaar terug bracht Scarlet Stories een akoestische EP uit, die in de progrock-kringen met groot enthousiasme werd ontvangen. Met spanning wordt dan ook gewacht op enkele nieuwe nummers die binnenkort verschijnen.


Maaike Hermans

Als soloartieste maar ook met bands timmert ze al jaren aan de weg, tot in de Verenigde Staten toe. Met hulp van gerenommeerde jazzmusici maakte ze in 2011 het prachtige album “Home, Naked and Winged”. De titelsong van dat album vormde een van de hoogtepunten op de CD Alle 013 Goed.


Shanna Nicó

Zangeres Shanna Nicó staat met het winnende liedje ‘In the dark’ op de CD Alle 013 Goed. Met haar groep bracht ze onlangs een prachtige cd uit. Hun debuut, maar tevens ook hun afscheids cd, want de groepsleden gaan zelfstandig verder.  De kans om in Groningen op te treden laat Shanna niet liggen. Ze gaat ons verrassen met haar optreden.


Jane Dare

De muziek van de groep Jane Dare klinkt als popmuziek in de oren, maar je voelt ook de invloeden van soul, funk en folk. De muziek komt voort uit de zoektocht van leadzangeres en songwriter Joosje Jochems naar zichzelf; als mens, als geliefde, als muzikant.  De prachtige en tegelijk krachtige stem van Joosje zorgt ervoor dat Jane Dare je raakt.
 

Frans van der Meer en Leon van Egmond

Multitalent Frans en mondharmonicavirtuoos Leon maakten eveneens indruk op de CD Alle 013 Goed. Ze spelen countryliedjes in Engels, Nederlands en Tilburgs en wellicht ook in het Gronings. Twee charmante dromers met liedjes over meisjes en over liefdes die toch maar geen liefdes bleken te zijn.


Alle artiesten, fans en publiek zijn op deze avond van harte welkom
 

« Ga terug

 


Lessons Learned from the Plague