Godelieve Engbersen

Projecten:Water is life

"Het leven als kunstwerk"

013 meets 050

Jan 18, 2014

Op zaterdag 7 december was de Nachtburgemeester van Groningen, Chris Garrit, op 'werkbezoek' in Tilburg.

Zaterdagavond hebben we eerst bijgepraat over onze functie Nachtburgemeester, daarna hebben we in Café Burge-meester Jansen met een aantal Tilburgers gepraat over alle burgerinitiatieven die Tilburg rijk is.
Zondag 8 december hebben we het succesvolle project 'Alle 013 goed!'  in het zonnetje gezet.  Een mooie kans van Chris Garrit om ons een Showcase aan te bieden in Groningen, tijdens Noorderslag. Op zijn festival Freesonic. 

VERTREK 
Met een aantal acts (Jane Dare; Frans van der Meer & Leon van Egmond; Maaike Hermans; Shana Nicó; Inlakech; Scarlet Stories) en geluidstechnicus Bernard Jussen zijn we naar Groningen afgereisd. De organisatie neemt toch altijd meer tijd in beslag dan je vantevoren realiseert. Het benaderen van de artiesten, contacten met de eigenaars van Het Concerthuis, inventariseren van de spullen en beantwoorden van alle vragen.  

HET CONCERTHUIS 
Het Concerthuis is een erg leuke Hotspot. Midden in het centrum van Groningen. Overdag een eettent, 's avonds worden de tafels snel opgeruimd. Boven een grote kleedkamer. Hier werden de gitaren gestemd. Frans van der Meer en Leon van Egmond speelden muziek. Ik vond het ook wel spannend. Zou er wel genoeg publiek komen?

 

RUUD VREEMAN 
Vanaf de eerste act was het gezellig druk. In het centrum van Groningen was het een drukte van belang. Groepen mensen dolen door de stad van act naar act. Opeens stond hier burgemeester Ruud Vreeman met een groot gezelschap. Nadat hij even genoten had van het optreden van Jane Dare, nam hij het woord. Het belang van de samenwerking tussen 013 en 050 werd onderschreven. Het werd een erg muzikale avond. De eerste keer dan twee favorieten van het album Alle 013 Goed te weten Maaike Hermans en Shanna Nicó samen optraden (Shanna zong mee met Maaike), de spetterende optredens aan het eind van Inlakech en Scarlet Stories (;"wauw, hoe heet die band?" en "hoe spel je dat?"), veel visite kaartjes zijn uitgewisseld. 

EMG FACTOR - Nachtbaron Godelieve
Samen met Leon ben ik nog de vrachtwagen op gaan halen. Geparkeerd bij EMG Factor, het nachtbureau van Chris Garrit. Een bijzondere plek. Geschenken uit de stad Tilburg zijn aan Chris overhandigd. Waarna ik dankbaar de Groninger koek in ontvangst nam. Het leek wel een handelsmissie. En dat is het eigenlijk ook wel. We denken na over verdere samenwerking. Later ben ik door loco-nachtburgemeester en Nachtprins naar het Centraal Station gebracht. Wonderlijk om eerst in de trein nog wat uitgaanspubliek tegen te komen (dronken, vervelend) en daarna tussen rustig woon-werkverkeer verder te reizen. Thuis had ik mail. Als eerste, niet in Groningen woonachtig ben ik door Chris uitgeroepen tot Nachtbaron.Deze titel gaat natuurlijk ook naar Eef van Eerdewijk, Eef Events en oprichter van onze stichting Cultuur 013. Eef  heeft alle contacten met de muzikanten onderhouden.
Onze Stichting Cultuur 013 is flitsend van start gegaan.
De samenwerking met 014 (Turnhout) staat op de rol, alsook een toer in de Balkan......

Wordt vervolgd
We kijken terug op een bijzondere dag, avond en nacht. De samenwerking tussen alle artiesten! De gastvrije ontvangst, de logeerplekken die ons aangeboden zijn.De goede sfeer, brabantse gezelligheid met Groningse drukte. Prachtige optredens. Ieder van hoogstaande kwaliteit. We gaan evalueren met in ons achterhoofd
Freesonic 2015   013meets050_2015 

« Ga terug

 


Godelieve Engbersen, Water is Life,